Lördag

Idag har jag legat i vår trädgård och stekt heeeeeeeeeeeeela dagen! Och det gav resultat bara efter kanske en halvtimma, visste inte att jag blev så lätt solbränd! Ja man tackar eller nått! :D Ska göra likadant imorgon & måndag, så kommer jag tillbaka till skolan medans alla undrar vilket land jag har varit i under påsk, hoho!
Har ockå badat, fått två knottbett, åkt båt och spelat slut på min iPhones batteri 2 gånger (nääästan ^^). SOMRIGT! :D Tog några försök till proffsiga vårbilder, men vet ej om det blev så speciellt lyckat! ;) Har inget macro så satt där och grejade med telezoomet, haha. Här kommer dom iaf!




g


Fredag&Lördag

Igår var tanken att Cinta och jag skulle vara riktigt snygga dressyrsnubbar med de nya lindorna och matchande schabrak, och så blev det! Dock gick ridpasset helt åt skogen, det gick verkligen apdåligt! Det måste sett hemskt ut. Stackars Cinta, kändes som jag bara skumpade omkring varv efter varv. Men hon gav inte efter trots att jag kämpade en bra stund, varierade med böjt spår, serpentiner och volter, och rakt spår + bakdelsvändningar och försök till skänkelvikning då jag inte riktigt kommit på hur jag ska komma åt henne där och få till det. Hon lyssnade några sekunder då och då men åh jag blir så frustrerad då hon inte ger efter! Tillslut gav jag upp och hoppade av och tänkte köra lite horsemanship eller bara låta henne springa lite. Men oj vad gräset vi kanten av staketet var intressant då. Gaah ibland känns det som hon bara vill äta, hehe. Hoppade upp barbacka men hon bara fortsatte äta. Tillslut lämnade vi paddocken och red en bit i skogen ist. Galopperade lite sen drog vi hem, jävla piss Ullaredslindorna satt inte alls bra! Det var först som paddmaterial och sedan elastiskttyg på lindan, tänkte att det verkade ju smidigt, all in one! Men paddmaterialet var väldigt glidigt så en gled ner, inte alls bra! Tur att jag upptäckte det i tid, tänk så hade lindan lossat då vi galopperade/red? Usch vad obehagligt! :s På onsdag tar vi nya tag, och då ska det banne mig gå bra! Håll tummarna?! Håll också alla tummar ni har till Louise som ska tävla Cinta i hoppning imorgon! :D
Tog iaf ett par bilder, väldigt fina, Cinta är iaf alltid söt hur hon än vrider vänder på sig hehe! ;)



g


Ursäkta....

35 grader var det visst. (!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Glad påsk :D

25 grader och årets första dopp avklarat! Befinner mig i min stuga nu och låter solen göra sitt ;) Skriver något mer värt sedan, tex vad mina påskägg innehöll, MISSA INTE DET! :D Vad fick du i ditt/dina ägg? :) Let me knooooow!

suck

Alltid ska det vara något! GAH!

g


dfgfg

fgbgffgbf

nbnm nb

nbbnbv

TJOHOOOO

WOHOOOO äntligen är bloggen som den ska! :D Tryck på F5 om du ej ser förvandlingen! Bred = större bilder och den nya designen kommer sitta som ett smäck! Drar ut lite på tiden och den ska vara uppe om några dagar (veckor...), men,
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! ;)


Rolling, rolling, rolling to USA om drygt 1 månad! DE DU! ;D
Fast först ska jag ha en helgrym månad på landet med bara massa fint, bla: Hästar i massor, Tova & Jag -> bodybuilders, våfflor, soool, vara vuxna(re) än förra sommarn (och snyggare ^^), cykla till jesuspizzerian + chilla på livet med gaaaaatt folk! :D Som grädden på moset eller pricken över i:et, massa foton på det! G8 success.

g




Ullared tjohoooooooooooooo!


Repgrimma, schabrak, 4 lindor & pannband.

T-shirt, ridjacka, fleece, tjocktröja, 2 ridhanskar & dressyrspö.

Pippitröja (:D!!!!), skor, deo, 2 iPhone skal, paraply, musplatta & vågtång!

Love Ullared!!!! höhö

g


Photoshoptips 1: Nivåer

Hade visst glömt att publicera detta inlägget, men här kommer det bättre sent än aldrig!
Börjar enkelt, visar tre enkla steg till bättre bilder! Enjoy! :D Jag använder mig av Photoshop 4.0, det ska nog fungera ungefär likadant i andra versioner.


1. Öppna den bild du vill redigera, hoppas du vet hur man gör det annars får du ta och fråga! ;)
Klicka sedan vidare, Förbättra->Justera Ljussättning->Nivåer. En ruta kommer upp.


2. I rutan som kommer upp kan du välja att ändra de röda, gröna, blåa och rgb dvs. ljusa och mörka partier i bilden i rullistan längst upp. Precis därunder ser du ett slags diagram med pilar som du kan dra i för att ändra bildens färger.


3. Nu är det bara att börja exprimentera! Dra i pilarna och se vad som händer med bilden! Tryck sedan på OK när du är nöjd! Eller på Avbryt för den delen, om du inte är nöjd! ;)




g


..

Great success!! Vi har lyckats hamna bakom en specialbygd lastbil som rengör vägstolpar mitt på motorvägen! Ohmajgad

Hejo

Testar att skriva från iphone! Och det fungerar antar jag? Kommentera om ni ser denna texten! ;)

OBS

Tillfällig "design"
Börjar bli så tråkigt med vitt nu!

g




dancing with the beast

Tisdag var det idag och betyder ridlektion på schemat! Idag hade jag Jantar. Har ridit honom ett par gånger innan, och han har varit helt ok! Idag var det riktigt varmt och han såg riktigt seg ut redan i boxen, jahapp tänkte jag då. Det kunde alltid varit värre då han ibland får för sig att anfalla en när man ska fånga in honom i boxen. Slapp undan detta idag som tur var haha. Vi skrittade fram ute och det var asskönt väder, 25+!
I ridhuset senare jobbade vi på serpentinbågar, han lyssnade väldigt bra, var på hugget, som det ska vara! Vi red mycket övergångar mellan trav och skritt, några halter. Han kändes verkligen jättemjuk och lösgjord efter några vändor på bågarna! SCORE!
Galopparbetet idag bestod av att öka vs. minska temot på galoppen. Det gick verkligen skitbra och han kändes jättefin! Petade in hans envisa bakdel som alltid ska galoppera iväg på sitt egna lilla spår utan att han tjurade iväg åt något annat håll.
Är verkligen skitnöjd med dagens lektion, både med Jantar och mig själv! :D Fick en hel hög med beröm av ridläraren sedan, det kändes hur bra som helst att någon säger rakt ut att den faktiskt tycker att man är duktig!
Känner att jag behöver fler sådana här dagar, egoboost ohyes!!! :D

Taggar inför Ullared imorgon! Detta tänker jag inhandla:

TACK FÖR ALLA JÄTTEFINA KOMMENTARER! :D
GODNATT/HA EN BRA KVÄLL!

g


Om mig


Ni kan förhoppningsvis redan mitt namn, ungefärliga ålder och det. För er som inte har en susning,
Maria är mitt namn, är 16 år (snart) och ser ungefär ut som på bilden här ovan! ;)
Jag är lång, har mellanblondt hår, någon apkonstig ögonfärg (blå/grön/grå/brun..), storlekt 39 på fötterna för de som vill veta och min favoritfärg är nog svart! Mitt favoritgodis är choklad och det är faktiskt det enda godiset jag äter!
Som person är jag oftast glad, framåt, men, är något utav en tvåsjäl så ibland kan jag likaväl vara lite mer tillbaka och tyst, men det är inte ofta. ;) Jag är ärlig, är bra på att hålla hemlisar (så berätta alla dina secrets nu duuude!) och väldigt envis + målmedveten har jag fått höra från en del. Vuxna personer hela bunten, men även dem har vett i skallen, tro det eller ej! ;)

Hästar är mitt största intresse och det är verkligen det bästa jag vet! Ridit har jag gjort i 8 år på en ridskola här i Jönköping där jag bor. Har även en sköthäst, Cinta, sedan ungefär 2 år tillbaka! :) Jag rider mest dressyr och det är det jag tycker är roligast, man kan säga att jag tycker det är mer imponerande att få sin häst röra sig fint i dressyren än hoppa ett jättehögt hinder, tycker däremot att det är jätteroligt att hoppa, men i procent så är väl dressyr 65% roligare.. ;)
Älskar att rejsa riktig snabbt på ett öppet fält, rida en lååång uteritt, eller en riktigt jobbig hopplektion! Variation är viktigt! :)
Även den bästa (hehe..) har något att förbättra och jag jobbar med att inte vika mina handleder, ha en mjuk och följsam hand och min sits vid hoppning.


Min kameeera! :D Nej men, fotar med en Sony a500, äger två objektiv, ett vanligt 18-55mm och ett tele 18-200mm. Har haft kameran i drygt ett år och den fungerar som den ska!
Favoritmotivet att fota är självklart hästar, men fotar i stort sett vad som helst. Sysslar även en del med bildredigering i Photoshop, inget avancerat, mest för att det är kul! :)

Det var lite kort om mig, sov gott nu dudes! :D

g




!

Tänkte sätta mig och skriva en riktigt låååååååååååg text om mig och lite annat smått och gott som ni önskade, men ändrade mig nyss! :D Börjar på den nya deignen ist! Hur kommer detta gå?
Tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeeeeeep brah <3333333333333333 ;*

g


what do you want for me?

Vad vill ni läsa om?
Mer foton?
Tips i photoshop/fotografering?
Om mig?

Hästar/ridning?
Tävlingar?

Har inte slut på idéer men det skulle vara kul och veta vad ni är intresserade av att läsa om! Blir ju roligare då!
Har alltid tänkt "Man skriver väl det man känner för?" när jag kollat runt på bloggar möter frågan Vad ska jag skriva om?/Vad vill ni läsa om? Men har förstått vikten av hur bra det kan var att få veta vad folk faktiskt är intresserade av att läsa om! :) Utifrån det, skriver jag vad jag vill och känner för! Vilket kanske inte är så speciellt märkvärdigt! ;)


(Dumma bild! Var inte så stor då ser man ju hur ful du är..!)

g



Ftv

Fick ett önskemål om att jag skulle skriva lite vad jag tycker om iPhonen såhär efter en dag, men vi kör! ;)
Det finns i stort sätt bara +! Verkligen värd, men:
Batteritiden ett klart -,
Ej  till telefoner av annat märke (inget stort problem men bara för att nämna det)

Men med min värdelösa uppfattning och utvärdering, kan jag varmt rekomendera den till folket! :D
Telefonsäljare -> next!

Har en otroligt viktig fråga till er när jag ändå är i full gång;
Finns det mycket/bra skal & andra tillbehör till iPhone på Ullared? :)
Ska nämnligen släpa mig dit på onsdag, eller släpa och släpa, åker dit med ett glatt humör, svävande i luften! Älskar att gå omkring därinne! :D

Ska någon okänd dag framöver gör en riktigt frän/snygg/cool/häftig/awesome design, en riktigt proffsig! :D
Denna är bara en tillfällig då jag inte har orkat ta tag i den uppgiften riktigt ännu. ;) Gillar headern dock, men känner att det snart behöver bytas ut!



Bara för att detta inlägget innehöll allt möjligt så säger jag hejdå nu. Logiskt.. :D

Senaste tillskottet i min lilla teknikfamilj

Ointressant för allmänheten, men jag är i alla fall glad! :D




g


A world full of randomness!!

Mixtrade med zoomen, här är resultatet.. :P




Wallah, ha en bra kväll! :D

g


GODNATT

g


Different taste yeeeeeah

Det var meningen att det skulle bli ett par "vattendroppsbilder" men den idéen slängde jag i soptunnan då det gick åt skogen! :D Jag antar att ni aldrig sett aluminiumfolie i en skål med vatten förrut? CHECK IT OUT!





Passar på att gratta mig själv officielt, GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA ANNA MARIA HELKIMO SOM KOM IN PÅ NATUR-NATUR PÅ PESET YEEEEEEEEEEEEEEEY!
Okej, riktigt så storslaget var det inte, och det var dessutom preliminärvalet bara.. :P ;)




I en klass för sig själv



Ska gå till köket/badrummet å exprimentera lite, visar upp mästerverket sedan gaaaaangsterrrrrs! :D
OCH, klart att jag fotat denna bilden waaah..

g


RANDOM ÄR NICE

1. Jag hatar lukten av banan, hatar verkligen bananer!! Och det låter så himla illa när folk går omkring och smaskar på en banan, usch det där smaskandet, så äckligt verkligen! EEEUUUUW!!! Dessutom ogillar jag Sean Banan starkt!


2. Jag har hatat potatismos sedan för några år sedan då vi körde den där stafetten så man ska sticka ner huvudet i en hink med vatten, bita i ett äpple och sedan trycka ner fejset i en tallrik med mjöl för att hitta en sockerbit, men vet ni vad? Ist för mjöl hade vi pulver till pulvermos, DET SLÅR BANAN MED HÄSTLÄNGDER, det var vidrigt!


3. Jag äter aldrig blodpudding, även fast jag egentligen tycker om det! :P


4. Grillkorv ser äckligt ut, och konstistensen är äcklig, men samtidigt så tycker jag det är jättegott. Ett mycket svårt dilemma jao haha. Dock ska den av helt fri från ketchup och senap för att smaka bra!


5. Min favoritdryck är mjölk, helt klart! :D


6. Jag gillar inte ketchup, läsk, jordgubbssylt och annat som man lätt tar förgivet att alla gillar.. :P Däremot ska huvudingrediensen i köttfärssås vara ketchup, det är awesome!



Nu är ni 7 punkter information rikare, hur känns det?

g


no time for us

Försöker att hålla bloggen uppe så gott det går genom att lägga in lite random bilder. Och nej, jag tänker inte lägga ner bloggen, jag tror det var för att skriva om var jag håller hus om somrarna som jag skapade den hehe.
På sommaren är det självklart hästar som gäller, Bellen, Taggen + en annan häst, än är den helt okänd, skriver mer om den då vi hittat den! ;)
Jag har minsann samlat ihop x antal nya läsare sedan jag bytte domän, f1!
Underligt med 20+ igår, 8 idag, aprilväder alltså... Det enda bra med april är att det är närmre sommaren är vintern, det är varmare än mars & det betyder också att det är cirkus en månad tills min födelsedag, april kanske är ganska bra ändå..





g




Att ha en ponny/häst

När jag kollar på Ponnyakuten slår en speciell tanke mig nätan jämt. Jag är ganska lång, alltså rider jag storhäst och någon gång kommer jag köpa en häst, det är jag nästan säker på. Då blir det ju såklart en storhäst. Men, när det gäller ponnyer tänker jag att det på något vis är "roligare" att ha egen ponny än en egen häst, att kunna busa runt med sin ponny som man faktiskt bara kan göra med sin ponny. På sin storhäst känns det mer som man ska vara lugn och seriös, inget bus och fläng, jag menar inte att man bara ska flänga omkring på sin ponny, utan bara ibland! ;) Känner ni igen er i denna tanken om ni förstod vad jag menar med denna urusla förklaring?
Jag känner att jag vill bryta denna tanke helt rakt av, jag drömmer om att ha en fin allround häst, gärna lite kraftigare, pigg och framåt, inte hård i munnen men inte sådär überkänslig så man knappt kan ta i den, utan hellre lite mer åt det hållet då man måste ta lite mer, inte hårt men, a ni förstår hoppas jag. :P Och sen tänker jag rejsa, massvis haha! :D
Soms sagt, bara en random tanke som slår mig ibland!



g


Asnice waaah

Idag bar det av till bonnarnas högkvarter, landet! :D Där vi hade Bellen och Taggen i somras då! Idag var det lite vårstädning i huset som jag och Tova brukar bo i, och det blev fint minsann! Aja, kolla bilderna nu för jag vet att ni inte har något bättre för er ändå..


Allt flyger!


De två bilderna här nere är på exakt samma plats, den ena tagen idag, och den andra i slutet av juli förra året + Bellen!



Tråkigt inlägg, men jag skrev det mest för min egen del då jag inte känner att dagen är riktigt "avklarad" innan jag bloggat, haha fult! Men that's the truth! :P

Över till något helt annat, visste ni att jag får panik, eller panik och panik men blir inte riktigt "tillfreds" om jag inte lyssnar på musik när jag åker bil, det känns verkligen om något fattas! Likaså när jag sitter vid datorn, jag måste ha spotify på!



Nu ska jag gå och omvandla mig till en jon (attans kemiprov!!) och chilla vidare vid datorn + att tvångslyssna på Jutin Bieber, oh my god! Ha det!



Todayyyyyyy m8

Idag har Tova och jag chillat på lekplatsen med 3 åriga barn, kungligt! :P
cvv


Coola mobilbilder!

g




Bilder

Några favoriter!

vg




g


Testarrrrrrr

Hejhopp allihopa! Nu är bloggen äntligen flyttad och jag har lyckats fixa en helt okej design, ska ändra den mer någon dag, frågan är bara vilken haha...

Idag bar det av till Cinta, min medryttarhäst för er som inte vet! Idag arbetade jag lite horsemanship med henne, och det gick jättebra! Hon flyttade sig efter mina kommandon, gick och sprang med mig, fint! Det var dock första gången jag körde det à la Tobbe Larsson stil (Ponnyakuten) så körde på med godis som belöning eftersom det var första gången och då är det ju viktigt att "leka fram" det så att Cinta skulle tycka att det är roligt och respektera mig, och det verkade det som! Det fungerade bra, fast nästa gång ska jag inte köra med lite mindre godis, hehe. Cinta var snel som vanligt!
Jag hade Tova som medhjälpare och hon testade lite sedan, och det gick bra det med.

Hoppade sedan upp på Cinta och red lite i grimma och grimskaft och hon lyssnade jättebra, hoppade lite sedan också, det gick finemang det med!

KLICKA FÖR FILM!

Och några graciösa (ja, det är mitt nya ord!) bilder!
ghh
df
Cinta = smal? ;)
h

g




Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0